تبلیغات
chemistry - فشار واقعی غشا:


Admin Logo
themebox Logo


نویسنده :bati .
تاریخ:یکشنبه 30 مهر 1391-08:52 ب.ظ

فشار واقعی غشا:

فشار واقعی غشا:

برای محاسبه فشار واقعی غشا جهت تولید آب محصول مورد نیاز، مقادیر تقریبی زیر مورد نیاز است:

·        ضریب تصحیح دما

·        فشار اسمزی متوسط محلول در حین عبور از سیستمRO

·        اختلاف فشار هیدرولیکی در طول المنت

·        فشار آب محصول

پیش تصفیه اسمز معکوس:

هدف ازپیش تصفیه دراسمزمعکوس افزایش بازدهی و طول عمر المنتهای غشای RO است.تجهیزات پیش تصفیه را به منظور رسیدن به اهداف زیر طراحی می کنند:

1-    از مناسب بودن کیفیت آب خوراک برای غشا RO اطمینان حاصل شود.

2-    احتمال تشکیل رسوب بر روی غشای RO حذف و یا به حداقل ممکن کاهش داده شود.

3-    شستشوی شیمیایی ادواری غشا بواسطه کاهش پتانسیل گرفتگی جریان آب خوراک کاهش یابد.

جلوگیری از تشکیل رسوب:

در اثر عبور آب خالص از غشا آب دورریز با غلظت زیاد (که قادر به عبور از غشا نیست) در پشت غشا باقی می ماند. همزمان با عبور آب از میان هر المنت، غلظت املاح آب تغلیظ شده در غشا افزایش می یابد و با انجام این کار، امکان دارد که غلظت بعضی از نمکهای حل شده به حد حلالیتشان برسدو رسوب تشکیل شود.

اگر نمکها بر روی سطح غشا رسوب کنند، کارایی غشا تحت تاثیر قرار می گیرد.

تشکیل بیش از حد رسوب می تواند موجب خرابی غشا شود. جلوگیری از تشکیل رسوب یا شستشوی شیمیایی صحیح جهت رسوب زدایی پیش نیاز بهره برداری موفق از سیستم های RO است.


مرتفع کردن مشکلات سیستم هایRO :

کاهش دفع نمک توسط غشا یکی از بارزترین و مشخص ترین علایم مشکلاتی است که تکنسینهای RO با آن موجه می شوند.علایم کاهش دفع نمک عبارتند از:

·        کیفیت آب محصول پایینتر از حد مشخص شده باشد.

·        حتی کاهش ناچیزی در میزان دفع نمک ممکن است حاکی از شروع یک خرابی، گرفتگی و یا مشکلات رسوب باشد.

·        عبور مواد کلوییدی و آلی از سیستم RO شروع می شودو به طور برگشت ناپذیر موجب گرفتگی رزینهای تبادل یونی در پایین دست می شود.

مدت زمان بهره برداری از سیستمهای تبادل یون که در پایین دست سیستم RO قرار دارد، به دلیل بار یونی اضافی آب خوراک، کاهش خواهد یافت.

کاهش درصد نمک خواسته یا ناخواسته، موجب تغییراتی در سایر پارامترها نظیر دبی نرمال شده آب محصول و اختلاف فشار می شود.این تغییرات بستگی به این دارد که چه عاملی، موجب تغییر در کارایی غشا شده است.

غشای المنتهای اسمز معکوس بر اساس توانایی در دفع نمکهای محلول، درجه بندی شده اند.درصد دفع نمک به درصد نمک دفع شده توسط غشا بر حسب آب محصول عبور کرده از آن اطلاق می شود.

غالبا گرفتگی یا اضمحلال غشا در میزان دفع نمک تاثیر می گذاردو اکثر اوقات، موجب کاهش ان می شود. اما سایر گرفتگیها می توانند به منزله یک غشای مکانیکی بر روی سطح غشای اصلی عمل کررده، درصد دفع نمک را افزایش دهند.

هنگام مشاهده کاهش دفع نمک، تکنسینRO باید کارهای زیر را انجام دهد:

Ø     کالیبراسیون وسایل ابزار دقیق را بررسی کند.

Ø     محلی را که دارای اشکال است ایزوله کند.

Ø     دلیل بروز مشکل را تشخیص داده و برطرف نماید.

ایزوله کردن محل کاهش دفع نمک:

کاهش دفع نمک ممکن است در تمام سیستم به طور یکسان اتفاق بیفتد. غالبا کاهش دفع نمک منحصر به یک المنت و یا محفظه می شود. محل کاهش دفع نمک را می توان بر اساس مراحل زیر ایزوله کرد:

·        مقادیرTDS آب محصول هر محفظه به طور جداگانه بررسی شود.

·        از سنسور موجود در محفظه استفاده شود.(در سیستمهای حلزونی)

·        هر یک از المنتها به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.

دلایل کاهش دفع نمک در المنتهای جلویی:

دلایل کاهش دفع نمک در المنتهای ابتدایی عبارتند از:

·        تزریق بیش از حد اسید

·        اکسیداسیون غشایی پلی امید

·        عدم توان هیدرولیکی

·        مبادله کننده هیدرولیکی نا مناسب

·        اضمحلال کمپلکسX در غشای سلولز استات




 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.